Van Der Valk

Van der Valk Hotels en Restaurants is een groot Nederlands concern in de horeca.

Van der Valk is een familiebedrijf, waarvan het beginpunt ligt in 1939, toen Martien van der Valk sr. het dranklokaal De Gouden Leeuw in de Nederlandse plaats Voorschoten ombouwde tot een hotel. Zijn streven was elk van zijn elf kinderen een eigen hotel te geven. Zo ontstonden achtereenvolgens "Het Haagsche Schouw"(Leiden), de Bijhorst (Wassenaar), de Witte Bergen (Eemnes-Laren), de Biltsche Hoek (De Bilt) en de Molenhoek (Mook).

Gerrit van der Valk, de latere concernleider, kreeg het zesde hotel, De Witte (Vught). Hij wilde het concern veel groter maken en stichtte behalve hotels ook motels. De Van der Valk-keten heeft nu 59 vestigingen in Nederland, 13 in Duitsland, 9 in België, 3 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Forida (VS), 1 op Bonaire, 1 op Curaçao en 1 in Zuid-Afrika. En net als de eerste hotels zijn die vrijwel allemaal in handen van familieleden. De formule is gebaseerd op "eenduidigheid en betaalbaarheid". Het logo van de Van der Valk-ondernemingen is de afbeelding van een toekan. Toen het vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn door de familie werd gekocht, had het reeds het toekan-logo in gebruik. Besloten werd om het te handhaven, en ook voor de hotels en restaurants van het concern te gaan gebruiken.

Martien en Rie van der Valk hebben een restaurant geopend in Voorschoten in 1939. Hun harde werk en gastvrijheid hebben bijgedragen aan het succes van de onderneming. Na de Tweede Wereldoorlog, stichtten ze een aantal restaurants met hun 11 kinderen. Sindsdien hebben hun kleinkinderen en achterkleinkinderen het bedrijf gemaakt tot het grootste hotelconcern van Nederland met 56 vestigingen en 25 hotels wereldwijd. De gastvrijheid van Martien en Rie is nog steeds de basis van de succesvolle "Van der Valk-formule". Hun zakelijk inzicht en ondernemerschap zijn een voorbeeld voor de jongere generaties Van der Valk.

Wij heten u van harte welkom!