De citadel van Luik

Locatie

De citadel van Luik

In het hart van Luik bevindt zich de heuvel van de citadel, een waar wandelparadijs voor de stedeling. Deze fraaie natuur, midden in het stedelijk gebied, brengt ontspanning en rust.

Het is dan ook de perfecte plek om Luik, de 'vurige stad', te voet te ontdekken. De toegang is gratis. Geniet van de prachtigste landschappen in het gebied van zes hectare bij de Place Saint-Lambert.

Weiden, boomgaarden, bosjes, parken, tuinen, wijngaarden en natuurlijk mooie wandelpaden – u vindt het allemaal rondom de citadel. Maak een mooie voettocht over de steile heuvel. Er zijn vijf bewegwijzerde routes vanaf de Esplanade Saint-Léonard of de Rue Pierreuse.

Kaarten zijn te downloaden vanaf de website van het Toeristenbureau Luik.

Monumenten

Met meer dan zestig gemeentelijke en vijf rijksmonumenten geeft de heuvel van de citadel een goed beeld van hoe het er vroeger uitzag. De unieke, stedelijke sfeer van Luik komt op de heuvel van de citadel op een verrassende manier naar voren.

Beklim de eindeloze trap van de Montagne de Bueren en geniet van weidse vergezichten vanaf de boulevards in het park van de citadel.